IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великобритания засилва полицейското присъствие заради очакваните имигранти

Хага и Ротердам планират незаконни проверки на имигрантите от България и Румъния, пише The Irish Times

10:54 | 12.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Великобритания засилва полицейското присъствие заради очакваните имигранти

Великобритания ще осигури засилено полицейско присъствие по границите си още в ранната сутрин на 1 януари 2014 г., когато падат ограниченията на трудовия пазар.

Решението е част от стратегията на Министерството на вътрешните работи на Острова за справяне с очаквания наплив от румънци и българи.

Междувременно The Irish Times пише, че Хага и Ротердам планират да наложат незаконни нови проверки на имигранти от България и Румъния. 

„Два от най-големите градове в Холандия няма да зачетат решенията на правителството и на Брюксел и ще наложат нови незаконни проверки на български и румънски имигранти, когато бъде позволено свободното им движение в рамките на Европейския съюз от 1 януари“, посочва ежедневникът.

Според The Irish Times този ход ще бъде дискриминационен, но въпреки това Ротердам и Хага ще отказват гражданския номер (BSN), който позволява на новодошлите да се регистрират, за да могат да получават данъчни и социални помощи. Мярката ще засяга българите и румънците, които не успеят да отговорят на поставените изисквания за квартира и заетост.

Вестникът се позовава на статистически данни, според които от приемането на двете страни в Европейския съюз през 2007 г., броят на Българите в Холандия се е увеличил десеторно, докато този на румънците тройно.

Излязъл наскоро доклад на британското правителство разкри, че Великобритания значително е занижила очакванията си за българските и румънски имигранти, които ще влязат в страната. По последни данни след отпадането на рестрикциите за достъп до трудовия пазар се очакват под 13 000 души на година.

Подробности по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още