IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Напрежението в Украйна натисна европейските индекси

Руският бенчмарк MICEX първоначално потъна с 1,8%, но впоследствие ограничи загубите, затваряйки с 1% надолу

19:15 | 22.08.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Напрежението в Украйна натисна европейските индекси

Европесйките акции се понижиха в петък, след като напрежението в Украйна относно ескалира. Общоевропейският индекс FTSEurofirst 300 отстъпи с 0,3%, като всички основни борси на Стария континент са на червено.

Германският DAX се понижи с 0,7% до 9 339 пункта, френският CAC 40 спадна с 0,9% до 4 523 пункта, а британският FTSE-100 отстъпи с 0,04% до 6 775 пункта.

Руският бенчмарк MICEX първоначално потъна с 1,8%, но впоследствие ограничи загубите, затваряйки с 1% надолу.

Новината, че руският военен конвой е навлязъл на украинска територия повлия на пазарите. Според Киев ходът е „директна инвазия“ от страна на Русия.

В предварително подготвени бележки за годишната среща на централните банкери в Джаксън Хоул, Уайоминг, която се открива днес, председателят на Федералния резерв Джанет Йелън посочва, че е трудно да се измери точно състоянието на трудовия пазар в САЩ, като според индикатори на Фед коефициентът на безработица (6,2% - бел. ред.) надценява заетостта.

Очаква се по-късно вечерта президентът на ЕЦБ Марио Драги да говори по време на срещата. Пазарът ще следи за сигнали за количествени улеснения от ЕЦБ, след като данните за икономическото възстановяване на еврозоната продължават да показват риск от загуба на инерция.

Акциите на Hugo Boss поскъпнаха с 2%, след като Deutsche Bank видгна препоръката си за книжата на луксозната търговска марка от „задържане“ на „купува“.

Книжата на Raiffeisen Bank International спаднаха с 3%, след като вчера скочиха с 11% след положителния финансов отчет. Френската банка Societe Generale понижи ценовата си цел за акциите на австрийския кредитор.

Акциите на добивните компании BHP Billiton (-1,4%) и Rio Tinto (-1,2%) повлякоха FTSE надолу, дни след като BHP обяви, че планира да отдели няколко свои активи в нова глобална компания

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
Stone_Kold
преди 9 години
глупости....нищо не зависи от украйна
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
dr.5rov
преди 9 години
Дали само съобщението за навлизането на камионите натисна индексите надолу? Иначе всичко цъфти и ако не бяха тези камиони сега индексите щяха да се реят на зелено.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още