fallback

ЕК отхвърли идеята за преразглеждане на санкциите срещу Русия

Изявлението на френския президент Франсоа Оланд е официална позиция само на Париж, посочиха от Брюксел

09:52 | 06.01.15 г. 5

Изявлението на президента на Франция Франсоа Оланд относно възможното преразглеждане на санкциите, наложени от Европейския съюз (ЕС) на Русия, е официална позиция само на Париж, но не и на ЕС.

Това съобщи в понеделник говорителят на Европейската комисия (ЕК) Катрин Рей, предаде кореспондент на украинската информационна агенция "Укринформ" в Брюксел.

"Това, което г-н Оланд заяви, е френската позиция. Но говорейки от името на ЕК, искам да направя препратка към заключенията на Европейския съвет, който се срещна през декември", каза представителят на европейските власти.

В понеделник френският президент Франсоа Оланд посочи, че санкциите срещу Русия трябва да останат, ако няма напредък по отношение на кризата в Украйна. В същото време обаче той коментира, че ограниченията трябва да бъдат премахнати, защото икономическата криза в Русия не може да бъде от полза за ЕС.

Франсоа Оланд изказа още своята надежда да бъде намерено решение за кризата в Украйна по време на срещата на т. нар. "Нормандска четворка", която ще се състои на 15 януари в казахстанската столица Астана.

"На 15 януари в Астана ще отида с едно условие – да бъде направено всичко възможно да се върви напред”, коментира френският президент пред радио France Inter и изрази своята увереност, че напредък ще има.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:46 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още