IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕК отхвърли идеята за преразглеждане на санкциите срещу Русия

Изявлението на френския президент Франсоа Оланд е официална позиция само на Париж, посочиха от Брюксел

09:52 | 06.01.15 г. 5
ЕК отхвърли идеята за преразглеждане на санкциите срещу Русия

Изявлението на президента на Франция Франсоа Оланд относно възможното преразглеждане на санкциите, наложени от Европейския съюз (ЕС) на Русия, е официална позиция само на Париж, но не и на ЕС.

Това съобщи в понеделник говорителят на Европейската комисия (ЕК) Катрин Рей, предаде кореспондент на украинската информационна агенция "Укринформ" в Брюксел.

"Това, което г-н Оланд заяви, е френската позиция. Но говорейки от името на ЕК, искам да направя препратка към заключенията на Европейския съвет, който се срещна през декември", каза представителят на европейските власти.

В понеделник френският президент Франсоа Оланд посочи, че санкциите срещу Русия трябва да останат, ако няма напредък по отношение на кризата в Украйна. В същото време обаче той коментира, че ограниченията трябва да бъдат премахнати, защото икономическата криза в Русия не може да бъде от полза за ЕС.

Франсоа Оланд изказа още своята надежда да бъде намерено решение за кризата в Украйна по време на срещата на т. нар. "Нормандска четворка", която ще се състои на 15 януари в казахстанската столица Астана.

"На 15 януари в Астана ще отида с едно условие – да бъде направено всичко възможно да се върви напред”, коментира френският президент пред радио France Inter и изрази своята увереност, че напредък ще има.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:46 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

5
rate up comment 2 rate down comment 0
Jorkata
преди 9 години
Къде ме видя да защитавам руснаците? Просто казвам, че франсетата пийнаха доста студена водица... всеки сам си прави изводите ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 1
tsanko stefanov 2
преди 9 години
И ся ко? Франсетата загубиха от "Мистралите"!!!А умните руснаци ш карат ай тъй без пари нови и модерни самолети ......Жорка абе ти да не си......?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 2
draifuss
преди 9 години
и комунизма"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 4
draifuss
преди 9 години
Европа е слаба идеологически и едва след чисто нацисткия грабеж на Крим тя разбра, че си има работа с нов фюрер.Какво казва за европейците Джон Макейн?Те няма да вземат решение как да действат с Путин докато зависят енергийно от Русия. Така на Америка отново се пада отговорността взема най-важните решения за бъдещето на континента. Отново, защото през Втората световна война тя трябваше да вади Европа от кошмара на двете изчадия на марксизма нацизма
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
Jorkata
преди 9 години
Френският военен сектор пийна доста студена водица с аферата "Мистрал" и поръчката за военни самолети, която загубиха от руснаците... номално е да запеят друга песен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още