IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Saipem: "Газпром" нареди старта на изграждането на "Турски поток"

Италианската компания беше избрана за изпълнител на морската част на "Южен поток"

10:38 | 09.05.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Saipem: "Газпром" нареди старта на изграждането на "Турски поток"

Италианската компания Saipem съобщи, че е получила поръчка от „Газпром” за началото на строителните работи на „Турски поток”, предаде руската информационна агенция ТАСС.

Компанията беше избрана за изпълнител на морската част на „Южен поток” от проектната компания South Stream Transport. В началото на годината „Газпром” изкупи собствеността на компанията от останалите акционери. Преди седмица Saipem съобщи, че има готовност за участие в „Турски поток”, ако бъде поканена.

В петък ръководителят на "Газпром" Алексей Милер беше категоричен, че след постигнатите договорки с Турция строителните работи по проекта могат да започнат веднага - "още днес".

ТАСС отбелязва, че италианската компания очаква поръчката за началото на строителството от 1 декември 2014 година.

Тогава руският президент Владимир Путин съобщи по време на посещение в Анкара, че се слага край на „Южен поток” и Русия и Турция ще развиват нов проект за газопровод, който ще заобиколи Украйна като транзитна страна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:12 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
vzhekoff
преди 8 години
Някой от маститите специалисти като ИВ, КС, ВФ и др. ще обясни ли, колко ще са преките загуби за България от преустановяване на транзита за Турция, ако този проект действително се реализира ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още