IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Total продава активи за 905 млн. долара

Френската петролна компания продава газопровода си и газовия си терминал в Северно море

11:48 | 27.08.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Френската петролна компания Total SA заяви в четвъртък, че е постигнала споразумение да продаде газпровода си и газовия си терминал в Северно море на North Sea Midstream Partners за 585 млн. лири (905 млн. долара) в опит да се пребори със срива на цената на петрола, съобщава Wall Street Journal (WSJ).

Total ще продаде 362-километровия газопровод Frigg U.K. Pipeline и терминала St. Fergus Gas Terminal.

Френската компания наскоро предприе план за преструктуриране, за да намали разходите за добив под пазарната цена. Планът включва съкращаване на инвестициите, продажба на активи и повишаване на производството.

Total от дълго време изпитва трудности със свръхкапацитета на европейската преработвателна индустрия. Търсенето на петролни продукти в Европа е спаднало с 15% от 2008 г. насам, заяви компанията по-рано тази година, а бумът на шистовия петрол и газ предостави предимство на американските конкуренти.

По-слабото търсене в Европейския съюз отчасти се дължи на стремежа на континента да намали въглеродните емисии и по-високата горивна ефективност на новите автомобили, казва още Total.

Волатилността на цената на петрола се повиши през последните месеци след силни разпродажби, което накара световните цени да се понижат с 60% между юни 2014 г. до януари през тази година.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:18 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още