IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deustche Bank закрива дейността си в Русия?

Според източници на Ройтерс германската банка ще запази само услугите за банкови трансакции

17:42 | 14.09.15 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Германската банка Deutsche Bank е решила да закрие руските си операции с изключение на услугите си за банкови трансакции, съобщава Ройтерс, базирайки се на два финансови източници.

Подобен ход ще направи Русия първата жертва на широкообхватния план за свиване на световните операции на групата до регионални. Банката обяви намерението си да излезе от определени страни, но все още не е обявила от кои.

Говорител на Deutsche Bank засега отказва коментар.

Много вероятно е групата да затвори 90% от дейностите си в Русия, оставяйки само операции, свързани с отдела за глобално трансакционно банкиране, коментира източник, пожелал анонимност.

Според друг източник решението за продължаване само на трансакционното банкиране в Русия вече е взето.

През уикенда Deustsche Bank заяви, че председателят на руския ѝ екип, Йорг Бонгартц, ще напусне Москва, за да иде в Германия.

Неговото отпътуване се случва по време на разследването на Deustsche Bank и американското министерство на правосъдието по обвинения за взимане на подкупи от висши служители и съмнителни сделки, включващи офиса на банката в Москва.

Според първия източник ФБР също разследва сделките паралелно с останалите органи.

Deutsche Bank заяви, че отпътуването на Бонгартц не е свързано с разследването на търговските сделки, а е в резултат на дългопланирано повишение.

Бонгатрц е председател на управляващия борд на руския отдел на Deutsche Bank от 2006 г. насам и ще се премести във Франкфурт, за да се фокусира върху бизнеса в Централна и Източна Европа.

Приходите от инвестиционното банкиране в Русия на Deustche Bank се сринаха през миналата година, когато Западът наложи санкции заради конфликта в Украйна, а икономическият спад се ускори.

Ройтерс преди време съобщи, че Deutsche Bank се стреми да промени стратегията си от глобална към мултирегионална, фокусирайки се върху Азия, Северна Америка и Европа и излизайки от Русия.

Подробности за стратегическия план, изпълняван под ръководството на новия главен изпълнителен директор Джон Краян, се очаква да бъдат представени в края на октомври.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 2
michaelis12
преди 8 години
аз знам, коя банка къде оперира е и? Това нещо Федерално Бюро ли е или Световно Бюро за разледване ?? Ако Deutsche Bank прави нещо нередно в САЩ ок, но какво ги грее, ако е някъде другаде ?? Ама нали сме роби на Фашингтон и сме окупирани от тях, че даже в скоро време и ислямирани в Европа, обаче в най-скоро време ше се обърне палачинката ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 2
Misho ILIEV
преди 8 години
Общото е, че Deutsche е една от големите банки на Wall Street...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
michaelis12
преди 8 години
Че кво общо има ФБР с Москва и с Deutsche Bank само тва не ми е ясно, о не си гледат собствената паница ?!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още