IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германия ще изгражда регистрационни центрове за имигрантите

На практика отпада идеята за изграждането на транзитни зони по границите на страната

10:12 | 06.11.15 г. 1
Германия ще изгражда регистрационни центрове за имигрантите

Управляващата коалиция в Германия изглади различията си за транзитните зони за имигранти, в които да се приемат пристигащите в страната и да се ускори тяхната регистрация, съобщава Ройтерс.

На среща, която се е състояла късно снощи, лидерите на партиите в коалицията и канцлерът Ангела Меркел са се съгласили да бъдат организирани специални регистрационни центрове. На практика отпада идеята за изграждането на транзитни зони по границите на Германия.

На първо време ще бъдат създадени два регистрационни центъра в Бавария, съобщава БНР. В тях ще бъдат проверявани хора с „малки перспективи“ за бежански статут, т. е. такива, чиито държави се считат за безопасни.

Предвижда се и въвеждането на ускорени процедури за обработка на молбите за убежище и разглеждане на жалбите на отхвърлените кандидати.

Междувременно, словенската обществена телевизия съобщи, че правителството на Словения е купило материали за прокарване на ограда по границата си с Хърватия. Съобщението дойде дни, след като премиерът Миро Церар предупреди, че страната може да спре притока на бежанци, ако Германия ограничи приема им на своя територия.

Любляна уточнява обаче, че оградата няма да затвори границата, както стана в Унгария, а ще служи за насочване на потока имигранти.

Шведският министър, отговорен за миграцията, Морган Юхансон пък предупреди, че страната му не може повече да гарантира жилища за всички имигранти. Властите очакват до 360 хил. преселници през тази и следващата година. От тях 120 хил. вече са в Швеция, което в съотношение с населението на страната е най-високият показател за Европейския съюз.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:42 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 2
Mike Florida
преди 8 години
Първата разкостена и унищожена страна - Швеция!Германия в бъдеще - разработена версия на Париж от преди няколко години!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още