IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Може ли Европа да научи от Либия как да се справи с бежанската вълна?

Политиката на "затворените граници" подхранва незаконния трафик на хора, твърди експерт

21:25 | 11.11.15 г. 11
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Ако се позволи на бежанците да вземат полети до Европа, търсещите убежище ще бъдат идентифицирани чрез паспортите си, така че няма да се губи излишно време за идентификация.

Толдо смята, че, ако се приемат само бежанците, но не и другите видове имигранти, в крайна сметка всички ще се опитат да се представят за бежанци - тенденция, която вече е факт.

На въпрос дали има място за сравнение между Либия и Европа, след като Либия обикновено е възприемана като транзитна държава за бежанците, а не за крайна дестинация, Толдо посочва, че тя е била ползвана и като крайна дестинация. Преди две години тя е имала 2 млн. имигранти, част от които на по-късен етап са се преместили в Европа.

"Трябва да се уверим, че хората могат да мигрират и към съседните страни, не само в Европа. Много хора от Западна Африка всъщност се местят в рамките на региона, но за контрабандистите е по-изгодно да ги изтласкат към Европа, така че всъщност ги притискат да го направят", коментира експертът.

Либия определено има интерес да си сътрудничи със Запада за управлението на кризата, но заради политическата ситуация в страната Европа отказва да се занимава с всяка институция, базирана в Триполи, което прави управлението на бежанската вълна значително по-трудно, смята Толдо.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

6
rate up comment 5 rate down comment 1
trendline
преди 8 години
Тя западната ценностна система означава само едно - пари. Тези с парите задават дневния ред. От бройлери отгледани с едностранно медийно облъчване няма как да очакваме адекватна реакция.Например ако направиш 20 интервюта на хора на улицата и само 5 от тях споделят това което ти искаш, то другите 15 не ги излъчваш, а показваш само изгодните за теб по медията. Представяш го по подходящ начин и изглежда миродавно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 11 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 8 години
Аз определено вече се притеснявам за психическото здраве на експертния потенциал на Европа! Имам чувството, че някакъв мозъчен вирус ги мори наред - и политици, и чиновници, и експерти...Това ще да е от толерастията... или някакви генетични мутации от еднополовите контакти...Ще се учат от Либия...!!! Да се смее ли човек, да плаче ли...?!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 14 rate down comment 0
trendline
преди 8 години
Този "експерт" ме задмина-организирани самолетни полети. Аз им препоръчах само фериботна линия от Либия до Италия. После на север с влак или автобус. Така ще има заетост и заплати и в транспорта. току виж се увеличи брутния вътрешен продукт в Европа и да излезем от кризата. Тази *** ще харчи след това социални помощи за храна и лекарства ище живнат и други сектори и т. н. Между впрочем на снимката само една баба,дядо и две деца на снимката. Другите са настоящи и учещи се джихадисти. Да ни е честито!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 16 rate down comment 1
studioaa
преди 8 години
Този "експерт" да не от Хелзинския Комитет или местната Комунистическа, пардон Мултикултуралистическа партия?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 14 rate down comment 0
pecan
преди 8 години
Решението е просто никакви социални помощи и бърза депортация в рамките на няколко дни .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
simbad12
преди 8 години
Любопитна статия, благодая!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още