IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лютви Местан се размина със свои съпартийци по време на възпоменателен митинг

Бившият лидер на ДПС отказа да разговаря и с журналисти, но обеща да даде по-късно специално изявление

14:05 | 26.12.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Лютви Местан се размина със свои съпартийци по време на възпоменателен митинг

Бившият лидер на Движението за права и свободи (ДПС) Лютви Местан и доскорошните му съпартийци се появиха поотделно на традиционната молитва на Тюркян чешма в кирковското село Могиляне. Там се проведе възпоменателен митинг за 31-та годишнина от началото на „Възродителния процес”.

„Разцепление не бих казал, но е знак, че някой си е повярвал, иска нещо да покаже и да направи някаква демонстрация. Виждате, че народът е с нас”. Така един от тримата нови лидери на ДПС Рушен Риза, цитиран от Нова ТВ коментира поведението на Местан.

Вече бившият председател на партията Лютви Местан пристигна малко по-рано от официалната церемония със собствена група, поднесе цветя на гроба на 17-месечната Тюркян, загинала по време на така нареченият „Възродителен процес”, и веднага си тръгна.

15 минути по-късно това направи и новоизбраното официално ръководство на ДПС.

Ръководството на ДПС не се включи с политически речи. При споменаването на присъствието на тримата нови лидери обаче група от около 20-ина човека ги освирка.

Самият Местан също не говори пред хората. Той отказа да разговаря и с журналисти, но обеща да даде по-късно специално изявление.

Както Dnes.bg писа, Лютви Местан дойде със собствена група малко преди официалния час на събитието. В групата на Местан присъстваше и турският посланик в България Сюлейман Гьокче.

Въпреки очаквания външният министър на Турция не пристигна в Могиляне.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:19 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
STRAHO
преди 8 години
Честито да е името ти Стефане! :)===Ето един анализ на Пламен Пасков, който мисля че ще ти е интересен.=="...........Стана или я станаха, въпросът е по-скоро реторичен, отколкото за обсъждане. Към края на 70-те години и даже до първата половина на 80-те години на 20 век Турция е значително по-слаба като БВП и индустриализация от България. И това при положение, че през 1983 тя е 47,28 млн. души, в момент когато България (1985) е 8,95 млн. Запомнете и това, защото и то е много важно.Откъде идва бурно нарастналата военна, икономическа, финансова и политическа сила на Турция за този период?............."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 3
stefan333
преди 8 години
Местан е бил вербуван от турските тайни служби . Има още хора от турски произход който са се срещали с Ердоган и са получавали инструкции от него. Това също е и заместник министъра на отбраната Орхан Исмаилов! Българското правителство се контролира и манипулира от турските тайни служби включително и посланника ни Надежда Нейнски която публично обяви че България не е била под турско робство !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още