IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лавров: Политици от ЕС смятат за грешка конфронтация с Русия заради Украйна

Украйна е станала жертва на Евросъюза, смята руският външен министър

11:41 | 28.12.15 г.
Лавров: Политици от ЕС смятат за грешка конфронтация с Русия заради Украйна

Голяма част от политиците от ЕС смятат, че противопоставянето с Русия заради Украйна е грешка, но се боят открито да го заявят, коментира руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

"Понякога това, което те казват от трибуните, противоречи на това, което си казваме, когато никой не ни слуша", отбелязва Лавров в интервю за телевизия "Звезда". Той коментира още, че Украйна е станала "жертва на политиката на Европейския съюз, който се е опитал да я изправи пред избор".

Лавров отбелязва още, че при лични разговори с европейски политици е имал уверението, че отношенията между двете страни ще се нормализират, ако бъдат изпълнени споразуменията от Минск. След това обаче не се осмеляват да повторят това открито.

ТАСС припомня, че на 22 декември ЕС удължи санкциите си срещу Русия с още шест месеца до 31 юли 2016 година. В официалното съобщение беше посочено, че до тази дата ще бъде направена оценка на режима на фона на изпълнението на Минските споразумения.

В отговор на европейските ограничения Москва въведе контрасанкции - забрана за внос на храни и селскостопански стоки от страните от ЕС. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още