IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Московиси: ЕК може да вдигне прогнозата си за икономиката на Франция

Налице са подобрения по отношение на растежа, въпреки че той е нисък, твърди европейският комисар

10:49 | 09.05.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Eвропейският комисар по икономическите и фискалните теми Пиер Московиси. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Eвропейският комисар по икономическите и фискалните теми Пиер Московиси. Снимка: Ройтерс

Европейската комисия (ЕК) може да вдигне прогнозата си за икономическия ръст на Франция от 1,3 на сто, които прогнозира тя през миналата седмица, заяви европейският комисар по икономическите и фискалните теми Пиер Московиси, цитиран от Ройтерс. 

„Налице са подобрения по отношение на растежа. Той е нисък, имахме 1,2 на сто през 2015 г., 1,3 на сто през 2016 г., имаме 1,7 на сто през 2017 г., но истината е, че вероятно ще коригираме прогнозата си за 2016 г. в посока нагоре, защото първото тримесечие беше по-добро от онова, което предвидихме първоначално“, заяви той пред BFM TV.

Очаква се еврозоната да отчете ръст на икономиката от 1,6 на сто и от 1,8 на сто през 2017 г. според публикуваните във вторник данни.

Френската икономика нарасна по-бързо от очакваното с 0,5 на сто през първото тримесечие на тази година, показаха публикуваните от националната статистическа агенция INSEE данни на 29 април.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:16 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още