fallback

Шулц: Скандално е, че британският премиер ще напусне поста си чак през октомври

Цял континент е взет за заложник заради вътрешнопартийни решения на британската Консервативна партия, заяви председателят на Европарламента

09:36 | 25.06.16 г. 11

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц смята за скандално, че британският премиер Дейвид Камерън е решил да подаде оставка чак през октомври след победата на привържениците на излизането на Великобритания от Европейския съюз, предаде AFP.

Когато Камерън обяви през 2013 г. намерението си да организира референдум за членството на Великобритания в ЕС, "той взе в плен цял континент заради тактическите си преговори", заяви снощи германският социалдемократ за телевизия ARD.

След победата на желаещите излизане на Великобритания от ЕС на референдума в четвъртък, Камерън обяви, че подава оставка, като уточни, че ще напусне поста си след избирането на нов лидер на конгреса на Консервативната партия в началото на октомври.

"Отново цял континент е взет за заложник заради вътрешнопартийни решения на британската Консервативна партия", заяви Шулц, който смята, че оставката ще настъпи прекалено късно.

"Партиен конгрес може да се свика и утре сутрин при добро желание", отбеляза председателят на Европейския парламент.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:36 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още