IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Още двама са арестувани заради атентатите в Париж и Брюксел

Полицията в Ротердам е задържала мъжете заради подозрения, че са осигурили боеприпаси за атаките

22:21 | 08.07.16 г. 1
Още двама са арестувани заради атентатите в Париж и Брюксел

Още двама мъже, свързани с терористичните атентати в Париж от ноември 2015 г. и в Брюксел от т.г., са задържани днес, съобщава ДПА.

Полицията в Ротердам, Холандия, е задържала двама души на възраст 30 и 32 години, предава БТА. Те са заподозряни, че са осигурили боеприпаси на терористична организация, посочва в изявление прокуратурата в Холандия.

Отпечатъците на задържаните са били открити на чувал с 45 килограма боеприпаси, който пък беше открит в апартамент в Ротердам по време на антитерористична акция през март.

Апартаментът е бил собственост на притежаващия френско гражданство Анис Б., който беше предаден на Франция по подозрение, че е свързан с атентатите в Париж от ноември миналата година. При нападенията загинаха 149 души.

Анис Б. е заподозрян и в съучастие в бомбения атентат на 22 март в Брюксел, при който загинаха над 30 души, отбелязва ДПА.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
kysmet4e
преди 7 години
Това е добре, хубаво е, когато се вземат мерки предварително! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още