fallback

Ердоган: Турция с въодушевление търси нова фаза в отношенията с Русия

Турският президент е разочарован от липсата на солидарност от Европа след опита за преврат

21:31 | 12.08.16 г. 7
Автор - снимка
Създател

Турция с въодушевление търси нова фаза в отношенията си с Русия, коментира президентът Реджеп Тайип Ердоган в интервю за телевизионния канал RTL.

"С въодушевление искаме да започнем нова фаза във военно-политическите, икономическите и културните отношения, в областта на туризма и в други различни области", обяснява турският президент, цитиран от ТАСС.

По този начин той коментира срещата си с руския президент Владимир Путин в Санкт Петербург. Ердоган сподели и своето разочарование, че нито един западен политик не е посетил Турция след опита за преврат в средата на юли.

По отношение на членството на страната в НАТО той коментира, че Анкара няма проблем с Алианса. Турция обаче се чувства "оставена на произвола на съдбата"по отношение на участието й в операцията в Сирия. Ердоган е категоричен, че Турция никога няма да приеме създаването на кюрдска държава в Северна Сирия.

В своето интервю турският президент припомни, че споразумението с ЕС за връщането на бежанците е свързано с отмяната на визовия режим за турските граждани. Според него това изисква едновременното изпълнение на двете условия, а Европа не е изпълнила това, което е обещала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:41 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още