IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ердоган: Европа помага на тероризма, подкрепяйки кюрдски военни

ПКК е призната за терористична организация, но действа свободно в Европа, смята турският президент

19:29 | 06.11.16 г. 1
<p>
	Снимка: <em>БТА</em></p>

Снимка: БТА

Европа помага на тероризма, подкрепяйки Кюрдската работническа партия (ПКК), заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Ройтерс. Той беше категоричен, че не се интересува, че в Европа за него се формира негативен образ.

"Не ме интересува, че ще ме нарекат диктатор или какво и да е още. Важно за мен е какво говори моя народ за мен", каза той в реч пред местна телевизия.

Европа е вписала ПКК в черните списъци на терористичните организации. Според Ердоган обаче в момента организацията може да действа "свободно и комфортно в Европа".

Анкара си навлече критиките на Запада с задържането на лидери на прокюрдската Демократична партия на народите (ДПН). Акцията на властите е свързана с разследването на терористична пропаганда.

Ердоган отговори на тези обвинения с коментара, че Турция е независима държава и никой, дори и той, няма право да нарежда на съдебната власти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
red6
преди 7 години
Бати наглото ***...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още