IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Равнището на терористична заплаха във Великобритания остава критично

Според вътрешния министър Амбър Ръд военните ще продължат да оказват съдействие на полицията

18:22 | 26.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Британската вътрешен министър Амбър Ръд обяви, че равнището на терористична заплаха в страната ще остане на най-високото "критично" равнище, четири дни след като самоубийствен атентат отне живота на 22 души в град Манчестър, предаде Ройтерс.

Ден след атентата, извършен след концерта на поп-певицата Ариана Гранде, равнището на заплахата, което се определя от независимия Обединен център за анализ на тероризма, беше повишено до "критично", за първи път от едно десетилетие.

Полицията на графство Манчестър е задържала осем души. Продължават претърсванията, целящи да определят дали 22-годишният атентатор самоубиец Салман Абеди е бил свързан с по-широка мрежа.

Според оценките на Обединения център за анализ на тероризма "равнището на заплахата трябва да остане "критично", докато операцията продължава", заяви министър Ръд пред Скай нюз.

Ръд подчерта, че военните ще продължат да оказват съдействие на полицията с цел гарантиране на сигурността по британските улици, предаде ТАСС. Тя добави, че 66-ма от пострадалите при атентата в Манчестър все още се намират в болници.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още