IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските борси затвориха с противоречиви резултати, очаквайки срещата на Г-20

Американските санкции срещу Huawei също оказаха влияние върху днешната търговия

19:58 | 27.06.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Европейските фондови борси затвориха сесията в четвъртък с противоречиви резултати, докато трейдърите търсят сигнали за хода на преговорите между САЩ и Китай по време на предстоящата среща на Г-20, съобщава CNBC.

Паневропейският индекс Stoxx 600 приключи на зелена територия, след като търговията на дребно се повиши с повече от 2%, подкрепена от печалбата от акциите на H&M. Медийният сектор обаче отчете спад от 0,7%.

Парижкият САС 40 спадна с 0,13 на сто и закри на равнище 5493,61 пункта. Франкфуртският DAX се повиши с 0,21 на сто до 12 271,03 пункта. Лондонският FTSE-100 изгуби 0,19 на сто и приключи сесията на ниво 7402,33 пункта.

бб бб

Американските санкции срещу Huawei също оказаха влияние върху днешната търговия. По-рано днес Bloomberg съобщи, че няколко служители на китайската телекомуникационна компания Huawei Technologies Co. са сътрудничили по най-малко 10 изследователски проекта с китайските въоръжени сили през последното десетилетие, което индикира за по-тесни връзки на концерна с военните в страната, отколкото досега признаваше производителят на смартфони и мрежово оборудване.

По-рано днес Wall Street Journal съобщи, че темпът на икономически растеж в САЩ остава 3,1% през първото тримесечие и според последното четене на данните.

Доналд Тръмп и Си Дзинпин ще се срещнат за първи път от седем месеца, за да обсъдят влошаването на отношенията между двете най-големи световни икономики. Перспективите за напредък обаче не изглеждат големи, тъй като нито една от страните не отстъпва след провала на преговорите през май. Според Пекин исканията на САЩ за редица икономически реформи представляват нарушаване на суверенитета му.

Междувременно стана ясно, че икономическото доверие в еврозоната отбеляза по-голям от очакваното спад през юни, достигайки до най-ниското си ниво от 2016 г. насам на фона на задълбочаващото се търговско напрежение и все по-предпазливите прогнози за глобалната икономика. Индексът на Европейската комисия за настроенията сред бизнеса и потребителите спадна до 103,3 пункта, след като отчете 105,2 пункта през май. Това е и под средните прогнози за 104,8 пункта, което също повлия на днешната търговия.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:06 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още