IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Credit Suisse продава частното си банкиране в Германия

Френската BNP Paribas и испанската банка Santander се интересуват от възможната сделка

13:19 | 15.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
Credit Suisse продава частното си банкиране в Германия

Швейцарската голяма банка Credit Suisse според медии е на път да продаде подразделението си за частно банкиране в Германия. Френската BNP Paribas и испанската банка Santander се интересуват от покупката на съответния бизнес на Credit Suisse (Deutschland) AG, твърди икономическото седмично списание  Wirtschaftswoche, позовавайки се на запознати източници. В Германия подразделението има девет офиса, в които обслужва заможни клиенти в Германия с обща стойност на активите от около 4 до 5 милиарда евро. Заинтересованите страни все още могат да подават оферти до края на септември. Говорител на Credit Suisse отказа да коментира информацията, също както и BNP Paribas и Santander.

През юни Ройтерс е научил от осведомени кръгове, че Credit Suisse преразглежда продажбата на части от бизнеса за управление на активи в Германия. Рентабилността на частното банкиране в различни европейски страни трябва да се подобри, заяви тогава източник, запознат със ситуацията. Единият вариант е да се преустанови дейността на някои места. В допълнение при управлението на активи извън Швейцария банката ще се фокусира само върху обслужване на супер богати клиенти.

Германия е най-големият пазар за управление на активи в Европа. Като се има предвид жестоката ценова конкуренция тук, нито един швейцарски доставчик на услугата не е на печалба. През декември 2012 г. Credit Suisse обяви, че ще намали броя на клоновете в страната от девет до дванадесет в момента и ще съкрати 150 от близо 500 работни места в частното банкиране.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:14 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още