IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Реглинг: Гърция ще се нуждае от трети спасителен пакет

Ръководителят на Европейския стабилизационен механизъм изрази оптимизъм за икономическата ситуация в Португалия

15:42 | 04.10.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Реглинг: Гърция ще се нуждае от трети спасителен пакет

Гърция ще се нуждае от трети спасителен пакет през 2014 г. Това становище бе изразено от ръководителя на Европейския стабилизационен механизъм (ЕСМ) Клаус Реглинг в интервю за германското издание Handelsblatt.

"Очевидно е, че през 2014 г. Атина няма да може самостоятелно "закърпи" бюджета си", отбеляза Реглинг. "В този контекст, Гърция вероятно ще се нуждаe от нов пакет от помощи", добави още той, посочвайки факта , че решението по този въпрос ще бъде на министрите на финансите на страните-членки на еврозоната.

Ръководителят на ЕСМ не е първият, който споменава за необходимостта от предоставяне на допълнителна спасителна помощ на Гърция. Малко преди федералните избори в Германия, които се проведоха на 22 септември, темата бе засегната и от германския финансов министър Волфганг Шойбле.

В същото време Клаус Реглинг изрази оптимизъм за икономическата ситуация в Португалия. По думите му въпросът с допълнителна финансова подкрепа от страна на европейските партньори за Лисабон "все още не е решен". "Като цяло, изпълнението на програмата за oздравяване на бюджета на Португалия върви по план", заяви Реглинг.

Според него доверието в еврото и състоянието на финансовите пазари в еврозоната са се подобрили, което е повлияло положително и на европейската банкова система. "Нямам причина да подозирам, че скоро ще се изправим пред по-сериозни проблеми в банковата сфера в Европа", отбеляза Клаус Реглинг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
Няма мърдане! - значи първо разпродайте всичко, приватизация , съкращения и т.н. да видим дали няма да се размине БЕЗ 3-ти "спасителен пакет" и после -> НЕ, няма да се размине!...и дали хората не са наистина толкова ***? :)))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още