IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Протестиращите на Майдана отхвърлиха споразумението с Янукович

Няма да вървим след Кличко и останалите, които сключиха сделка с дявола, заяви демонстрант в Киев

09:25 | 22.02.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Протестиращите на Майдана отхвърлиха споразумението с Янукович

Протестиращите на киевския Площад на независимостта реагираха емоционално и освиркаха снощи опозиционните лидери, които подписаха споразумение с президента Владимир Янукович, и заявиха, че няма да чакат повече той да се махне, предаде Ройтерс.

Въпреки сделката между Янукович и опозицията мнозина на площада не бяха в настроение да прекратят протестите. Страстите се разгорещиха, когато ковчег с жертва от сблъсъците в четвъртък, когато бяха убити десетки, беше пренесен през множеството до трибуната на площада, което очевидно завари неподготвени опозиционните лидери. След като друг отворен ковчег беше понесен над тълпата, демонстрант в маскировъчно облекло скочи на сцената при микрофона и предизвика възторжени възгласи, като заяви: "До утре искаме той (Янукович) да се е  махнал!"

По адрес на тримата опозиционни лидери, Виталий Кличко, Арсений Яценюк и Олег Тюгнибок, които стояха зад него, мъжът каза: "Моят другар беше застрелян, а нашите лидери стискат ръката на убиеца. Това е позор".

"Дадохме на вас, политиците, шанс да станете министри в бъдеще, дори президент, а вие не искате да изпълните  единственото ни искане - този престъпник да напусне поста. Ние, обикновените хора, казваме на политиците зад гърба ни, че няма начин Янукович да бъде президент цяла година. Той трябва да се е махнал до 10,00 ч. сутринта утре", продължи мъжът.

Преди това Кличко предизвика дюдюкания и презрително освиркване от тълпата, когато похвали като много значими политическите постижения на опозиционните лидери през вчерашния ден.

По-късно Кличко се извини за ръкостискането с Янукович, като взе микрофона и каза пред множеството: "Ако съм обидил някого, моля за прошка".

Мнозина от протестиращите обаче бяха непреклонни и отхвърлиха сделката. "Ще се боря до смърт", каза Василий Стефинюк, 50-годишен ветеран от афганистанската война, родом от Харков. "Бяхме предадени. Ние сме тук не заради Кличко или Яценюк, тук сме, за да се отървем от Янукович".

Друг протестиращ, 35-годишният Володимир от Лвов, заяви: "Няма да вървим след Кличко и останалите. Те се ръкуваха с един гангстер и сключиха сделка с дявола". 

(БТА)

Още международни новини от Dnes.bg

Във върховната Рада на Украйна вече е започнала процедура по импийчмънт на президента. 
Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:36 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 9 rate down comment 1
melon
преди 10 години
За съжаление винаги става така. На гърба на жертвите и обикновените хора поредната порция тарикати гледа да се уреди. Респект към достойните протестиращи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още