IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Делегация от украинската Нафтогаз ще преговаря с Газпром

Срещата е организирана скоро след като Русия отмени отстъпката от 40% от цената на газа за Украйна

12:42 | 03.04.14 г. 4
Делегация от украинската Нафтогаз ще преговаря с Газпром

Високопоставена делегация от украинската газова компания Нафтогаз замина за Москва за преговори с Газпром.

Ръководител на делегацията е министърът на енергетиката и въгледобивната промишленост Юрий Продан. Той ще се срещне с изпълнителния директор на Газпром Алексей Милер, а това ще бъде първият контакт между представители на новата украинска власт и руския газов гигант.

Визитата идва скоро след като на 1-ви април Русия отмени отстъпката от 40 на сто от цената на газа за Украйна. Така от второто тримесечие тя се увеличава от 268,5 долара на 385,5 долара за 1000 куб. м. Мярката се предприема заради дълговете на Киев към газовото дружество.

От своя страна, временно изпълняващият длъжността президент на Украйна Олександър Турчинов обяви, че страната ще преразпредели значителна сума от бюджета си, за да инвестира в собствено производство на оръжия.

Новината той обяви по време на инспекция на военна база в Северна Украйна. Държавният глава разкри, че военните са готови за война и вече са в пълна готовност. По думите му следващото важно нещо е страната да се сдобие с нова оръжейна техника. 

„Когато Русия започна да окупира Крим, ние понесохме много загуби, затова трябва да възродим армията си“, подчерта Турчинов.

На фона на тези събития полицията в Киев задържа деветима служители на спецчастите Беркут, които са обвинени за масовите стрелби на площад Майдан на 20-и февруари. Броят на задържаните не е окончателен и може да се увеличи, защото има още заподозрени, съобщи главната прокуратура в страната.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:15 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
abdul
преди 10 години
То и крим не беше.."техен"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 1
0pk
преди 10 години
тя май не е тяхна
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
1
rate up comment 2 rate down comment 1
0pk
преди 10 години
За какво точно ще преговарят, какво могат да предложат насреща?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още