IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Швейцария е замразила авоари на Виктор Янукович

ЕС обмисля разширяване на сакнциите срещу Русия

09:55 | 05.05.14 г. 7
Автор - снимка
Създател
Швейцария е замразила авоари на Виктор Янукович

Швейцария е замразила 140 милиона евро, принадлежащи на бившия украински президент Виктор Янукович и негови близки, предава Ройтерс, като се позовава на местното издание Zentralschweiz am Sonntag.

На 4 май федералната прокуратура на Швейцария е замразила вложени в банки активи, които може да принадлежат на бившия украински президент Виктор Янукович и на негови приближени хора. Освен това, прокуратурата е образувала пет наказателни производства срещу лица, заподозрени в пране на пари. 

Общата сума, която е блокирана в рамките на разследването, възлиза на 170 млн. швейцарски франка (140 млн. евро). По-голямата част от замразените активи съвпадат с банковите сметки, които са били блокирани от швейцарското правителство през февруари 2014 година. Те включват активите на Янукович и на 20 от неговите най-близки хора, сред които и неговия син Олександър.

Междувременно днес дипломати от ЕС ще обсъдят въвеждането на нови санкции срещу Русия.

ЕС планира да обсъди нови ограничителни мерки срещу Русия заради ескалирането на ситуацията в Украйна, отговорността за което Западът възлага на Русия.  Засега не е ясно дали отново става дума за разширяване на черния списък на руски официални лица или за търговско-икономически санкции. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:51 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 0
LuckyYou
преди 10 години
Сигурно има някакъв закон в Швейцария, който гласи, че след някакво време да кажем 20-30 години стават собственост на банката която ги е замразила. Ако няма такъв закон, то със сигурност след като умре ще станат собственост на банката :D :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 4
nobel
преди 10 години
Ще замрази, разбира се, как няма да замрази. Това да не е някой наркотрафикант, че да има за него банкова тайна. Въобще швейцарските банки до сега бяха най-сигурното място, където всички големи престъпници си държаха парите. И сега като са "замразени" какво ще стане с тези пари? Сигурен съм, че няма да ги раздадат на бедните като коледни подаръци.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 2
LuckyYou
преди 10 години
А ти от къде знаеш, че той няма пари и в Сбербанк и във ВТБ и т.н. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 1
MZ/X
преди 10 години
Ако си беше държал парите в Сбербанк в Москва, сега нямаше да има проблеми :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още