IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руската централна банка прекрати дейността на украинските банки в Крим

Подразделенията на 9 украински финансови институции трябва да спрат работа в Крим и Севастопол от 26 май

11:41 | 26.05.14 г. 5
Автор - снимка
Редактор
Руската централна банка прекрати дейността на украинските банки в Крим

Централната банка на Русия прекратява дейността на подразделенията на украинските банки в Крим, става ясно от съобщение на финансовия регулатор.

Руската централна банка обявява прекратяването на дейността на подразделенията на всички украински банки в Крим и града с федерално значение Севастопол, считано от 26 май, във връзка с неспазването на задълженията към кредитори, пише Pravda.ru.

Решението е взето за защита на депозитите и клиентите, чиито законни права са нарушени поради фактическото преустановяване на дейността на банковите клонове, посочват от регулатора.

Освен държавната спестовна банка на Украйна - Ощадбанк, една от най-големите частни украински банки - Укрсоцбанк, която има мрежа от 508 клона, също ще спре работа в Крим. Прекратява се дейността и на следните банки: "Марфин Банк", "УкрСиббанк", "Делта Банк", "Градска търговска банка", банка "Форум", "Автокразбанк", "Платинум Банк".

Клиентите, които имат депозити в банките, ще бъдат компенсирани със средства от наскоро създаден фонд за защита на правата на вложителите в Крим, посочват от централната банка, цитирани от ИТАР-ТАСС.

Русия анексира Крим през март. През април Централната банка на Русия нареди на четири украински банки да прекратят дейността си на територията на Крим и Севастопол. Също през април беше създадена Кримска централна банка, а от 1 юни се предвижда украинската гривна да спре да се използва официално в Крим и Севастопол.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:03 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 6 rate down comment 0
0pk
преди 9 години
Ами грешиш, театърът наречен демокрация се разиграва от зелки които като дойдат на власт работят за тея дето режат зелките.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 5
bgMan
преди 9 години
Ами там където не се налага да убиваш когато вземаш властта от страх да не ти резнат зелката, когато дойде твоят ред да те свалят от власт.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 1
0pk
преди 9 години
Къде е това демокрация?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
bgMan
преди 9 години
Точно така.Нагледен урок като по учебник как може да се използва демокрацията против самата нея.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 0
0pk
преди 9 години
Руснаците за отрицателно време превзеха чужда територия и административно и финансово без 1 изстрел дето се вика. НАТО начело с ЦРУ могат да си го запишат в учебниците как се прави, хахаха :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още