IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия въведе контрасанкции и спрямо Япония

Москва предостави на Токио списък с японски граждани, по отношение на които се въвеждат ограничения за влизане в Руската федерация

14:25 | 22.08.14 г. 2
Русия въведе контрасанкции и спрямо Япония

Заместник-министърът на външните работи на Русия Игор Моргулов представи на посланика на Япония в Москва Тикахито Харада списък с японски граждани, по отношение на които се въвеждат ограничения за влизане в Руската федерация. Това съобщи уебсайтът на руското външно министерство, цитиран от ИА "Росбалт".

Според информацията от пресслужбата на Министерството решението е било взето в отговор на хода за визови санкции срещу редица руски граждани, предприет от властите в Токио.

В допълнение, Моргулов и Харада са коментирали в частен разговор и актуални въпроси относно руско-японските отношения.

По-рано бе съобщено, че списъкът на японските санкции спрямо Русия включва 40 лица, които според Токио участват в дестабилизацията на положението в Украйна.

Списъкът включва бившия президент на Украйна Виктор Янукович, и.д. ръководител на Кримската република Сергей Аксенов, бившият съветник на председателя на Съвета на министрите на Крим Рустам Темиргалиев, прокурорът на Крим Наталия Поклонская, министърът на отбраната на самопровъзгласилата се Донецка народна република Игор Стрелков и други.

Санкциите включват замразяване на банкови сметки на физически и юридически лица.

Играта на санкции между Русия и голяма част от развития свят се развива особено динамично в последните дни. На 31 юли Съветът на Европейския съюз (ЕС) прие законодателна резолюция относно въвеждането на секторни санкции срещу Русия.

Ден по-късно, на 1 август, Русия спря вноса на почти всички плодове и зеленчуци, като се позова на нарушения на сертификацията и идентификацията на карантинните обекти. Шест дни по-късно в отговор на западните санкции Москва забрани доставките на говеждо и свинско месо, плодове, месо, сирене и мляко от страните от ЕС, САЩ, Австралия, Канада и Норвегия. Ограничения са наложени за период от една година.

Впоследствие Русия отмени забраната за внос на някои продукти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:56 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 11 rate down comment 2
nikolay.r.todorov
преди 9 години
Бе на нищо станаха тия крачоли от преместване напоследък.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 7
kurta007
преди 9 години
Ще си го преместят в другия крачол
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още