IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вторият руски хуманитарен конвой отива в Донецк

Украйна обвинява задържаните на нейна територия руски военни в участие в терористична организация

16:52 | 27.08.14 г. 3
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Боевете в Донецка област продължават. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Боевете в Донецка област продължават. Снимка: Ройтерс

Вторият конвой с хуманитарна помощ за Източна Украйна се планира да бъде изпратен в Донецк, съобщава информационната агенция ИТАР-ТАСС.

Първият руски конвой с хуманитарни помощи за размирните източни региони на Украйна пристигна в Луганск късно в петък и още в събота напусна областта и се върна в Русия, припомня агенцията.

Още в понеделник външният министър на Русия Сергей Лавров съобщи, че Москва е решила да изпрати втори конвой с помощи, както и че Кремъл е изпратил официална нота до украинското външно министерство.

Агенцията информира още, че напрежението в Донецк продължава да расте. Бойци от армията на самообявилата се Донецка народна република продължават с обстрела в областта. Вчера проруските бойци свалиха украински военен хеликоптер. Унищожена е и друга бойна техника, а загиналите и ранените са стотици.

Междувременно Службата за сигурност на Украйна обяви, че започва досъдебно разследване срещу руските войници, задържани на 25 август на територията на Украйна. Това предаде украинската информационна агенция УНИАН, като цитира ръководителя на разследването Василий Вовк.

По думите му заловените войници могат да бъдат превантивно задържани за срок от 30 дни.

На руските военнослужещи са им повдигнати обвинения за участие в терористична организация и популяризиране на дейността на терористична организация, както и за незаконно боравене с оръжия, боеприпаси или взривни вещества, допълва Вовк.

Русия продължава да поддържа версията, че войниците случайно са пресекли необозначен участък от границата с Украйна по време на патрул и не са оказали никаква съпротива при задържането им. Москва припомня, че украински военни също многократно са навлизали на руска територия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 7 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 9 години
Ми щом са ги изловили, начи са се объркали децата! Случва се и с най-добрте. Останалите обаче я виж какво правят по фронтовете - вече към Киев гледат! И дано този път само до там стигнат, де.... хаха!Кой само успя да ги убеди тези *** от западна Украйна, че с половин руско население и Русия за комшия можеш да викаш "Москали на ножи" и да се надаш да прокопсаш... хахаха! "Аз знам 100 начина да изкарам руската мечка от бърлогата и нито един, за да я вкарам там!" Ото Фон Бисмаркхехе...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 3
lozkhris
преди 9 години
А някой може ли да обясни как ако са влезнали за да се бият / предполага се, че са спецназовци...щото Путин едва ли е толкова *** да праща каквото и да е друго / ще се оставят да ги заловят шепа дрипльовци от "Десен Сектор", които го играят редовна украинска армия / с това разполагат, беднягите, толкова може да осигури Прошляка с парите от Америка / ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 6
misanthrope
преди 9 години
A, разсеяли се момчетата леко...Къде са Мави и компания да ни обяснят, че леко са се объркали
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още