IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия очаква около 100 млрд. долара отлив на капитали за 2014 г.

Страната може да спечели от количествените улеснения в Европа, смята заместник-гуверньорът на централната банка

12:09 | 05.09.14 г. 2
Автор - снимка
Редактор
Русия очаква около 100 млрд. долара отлив на капитали за 2014 г.

Отливът на капитали от Русия през 2014 г. ще достигне около 100 млрд. долара, прогнозира заместник-гуверньорът на централната банка на страната Ксения Юдаева по време на XII-ия Международен банков форум в Сочи.

„По наши оценки той ще бъде по-малко от 100 млрд. долара. Може би около 100 млрд. долара“, заяви Юдаева, цитирана от ИТАР-ТАСС.

В началото на пролетта, преди усложняването на геополитическата ситуация в Украйна, прогнозата на регулатора беше за отлив в рамките на 85-100 млрд. долара.

По думите на Юдаева централната банка не планира да коригира значително прогнозата си за брутния вътрешен продукт (БВП). Обновените документи на централната банка относно парично-кредитната политика не се различават значително от прогнозата на министерството на икономическото развитие на Русия. 

В края на юли Министерството понижи прогнозата си за ръста на руската икономика през 2015 година от 2% на 1%. Прогнозата за 2014 година беше оставена без изменение – повишение от 0,5%. 

Стартът на количествените улеснения в Европа, обявен вчера от Европейската централна банка, може да предизвика приток на капитал към Русия, заяви още Юдаева в отговор на журналистически въпрос.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
kane
преди 9 години
парите не са нещо ценно те са просто средствопари се правят и буквално и преносно
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 6
Людени
преди 9 години
Еххх .... колко са за тях едни 100 млрд. .... нали си имат танкове и аероплани !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още