fallback

Могерини: Санкции срещу Русия до пълно прилагане на споразумението от Минск

Дипломат номер едно на ЕС се обяви срещу призивите на САЩ за предоставяне на оръжия на Украйна

21:08 | 06.03.15 г. 9
Автор - снимка
Редактор

Дипломат номер едно на ЕС Федерика Могерини заяви днес в Рига, че санкциите срещу Русия трябва да останат в сила до пълното прилагане на мирното споразумение от Минск, съобщава БТА, позовавайки се на ДПА. В латвийската столица на неформална среща се събраха днес външните министри на страните-членки на ЕС.

"Санкциите ще останат в сила, докато ситуацията на място се подобри", заяви Могерини. "Всички страни-членки на ЕС знаят  много добре, че единството е нашата сила", добави тя преди началото на срещата на дипломатите в Рига.

Литовският министър на външните работи Линас Линкевичус призова по-рано днес европейските си колеги да засилят натиска над Москва, като заяви, че "няма смисъл да има единство в бездействието".

Могерини обаче, се обяви срещу призивите от страна на републиканци и демократи от САЩ за предоставяне на оръжия на Украйна за защита от проруските сепаратисти, предаде Associated press.

"ЕС прави достатъчно", каза Могерини и подчерта, че прилагането на мирното споразумение от Минск е "пътят, по който трябва да се върви напред", за да се разреши украинската криза.

Тя призна, че хуманитарната обстановка в Украйна е драматична и допълни, че украинската криза трябва бързо да се реши, предаде ТАСС. 

Всичко за играта на санкции!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:13 | 11.09.22 г.
fallback