IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕС удължи санкциите срещу Виктор Янукович

Решението е взето от министрите на енергетиката на 28-те държави от ЕС на срещата им в Брюксел днес

21:13 | 05.03.15 г. 2
ЕС удължи санкциите срещу Виктор Янукович

Европейският съюз (ЕС) продължи действието на санкциите срещу бившия украински президент Виктор Янукович и хора от неговото обкръжение, предадоха ТАСС и ДПА, като цитираха изявление на пресслужбата на Съвета на ЕС.

Решението е взето от министрите на енергетиката на 28-те държави от ЕС на срещата им в Брюксел днес. Санкциите са удължени, смятано от утре, когато черният списък ще бъде публикуван в Официалния вестник на Европейския съюз.

През март миналата година ЕС забрани влизането на територията си и замрази активите под своя юрисдикция на 22 души, срещу които новите украински власти след свалянето на Янукович от президентския пост започнаха разследване за злоупотреба с държавни средства.

В списъка, който ще бъде публикуван утре, ще бъдат внесени корекции в съответствие със съдебните действия срещу засегнатите хора.

Янукович остава сред санкционираните лица, заяви източник от ЕС.

Вчера САЩ също удължи действието на санкциите срещу Янукович и членове на правителството му.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 6 rate down comment 3
valentino29
преди 9 години
Е не мога да го разбера този ЕС,на този *** трябваше медал да му дадете за демократичност,че не разреши майдана да бъде пометен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 8
Сините камъни
преди 9 години
Янукович никога не е бил свалян!След като предложи референдум и се съгласи със всичко, което опозицията поиска от него, на другия ден му спретнаха преврат!Но сега е задачата чрез пресата да ни се внушат неистини.САЩ не успяха да вкарат Русия във война чрез Украйна, явно им се вижда далечно като осъществяване и сега натискат за военни действия спрямо Сирия.и Асад.Асад, обявен за агресор, колко познато, а?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още