IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Повече от 6 млн. руснаци може да получат забрана да напуснат страната

Всеки, който дължи повече от 180 долара, може да бъде спрян да излезе извън границите на Русия

15:58 | 02.07.15 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Възможно е повече от 6 млн. руснаци да се окажат под възбрана за почивка извън страната това лято, защото имат твърде много дългове, съобщава CNBC, базирайки се на информация на водещата агенция за събиране на дългове в Русия.

В Русия всеки, който дължи повече от 10 000 рубли (180 долара) по неизплатен банков кредит, издръжка, данъци или глоби, може да получи забрана да напусне страната.

От близо 8 млн. притежатели на неизплатени задължения в Русия около 6,6 млн. души дължат повече от 10 000 рубли, твърди колекторът на дългове Sequoia Credit Consultation в сряда. Това означава, че съдебните изпълнители може да забранят на гражданите да заминат на почивка извън страната.

Според Sequoia размерът на дълга на руснаците расте с рекорден темп и се е повишил с 22% от началото на годината. В момента той е достигнал рекордно високо ниво от 817,3 млрд. рубли (14,6 млрд. долара).

Освен това агенцията е установила, че броят на руснаците със задължения от повече от 10 000 рубли се е удвоил за последните 6 месеца.

През последната година страната се бори с последствията от ниските цени на петрола и международните санкции. Очаква се икономиката на Русия да се свие с между 2,5% и 2,8% през тази година, сочат прогнози на руския икономически министър от юни.

Междувременно гражданите са силно засегнати от повишаващите се цени и инфлация от зашеметяващите 15,8% през май.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 2
Nikola666
преди 8 години
Само дето никой не иска да напуска Русия. Напротив, емигранти от САЩ, Канада и Западна Европа се тълпят на летищата за да се върнат да живеят в Путландия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 1
misanthrope
преди 8 години
За задължения ли става дума или за просрочени задължения, защото е доста различно
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 5
doba
преди 8 години
В БГ също е така, дори и за по-малки суми.Дължиш ли пари и имаш ли запор, нямаш право да напускаш ЕС.Преди важеше за напускане на страната, но след това го разшириха до Европейския съюз.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още