IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кипър е преминал последния финансов преглед по спасителната програма

Икономиката на средиземноморската страна ще нарасне през тази година с около 1,5 на сто, според финансовия министър Харис Георгиадис

20:51 | 13.11.15 г.
Кипър е преминал последния финансов преглед по спасителната програма

Кипър е преминал последния финансов преглед по спасителната програма в размер на 10 млрд. евро. Това съобщи министърът на финансите на страната Харис Георгиадис, цитиран от АП.

Георгиадис каза, че представените днес данни потвърждават, че икономиката на средиземноморската страна ще нарасне през тази година с около 1,5 на сто след няколко години на рецесия, предава БТА.

Той посочи, че икономиката на страната е започнала да се движи напред, но подчерта, че няма да има облекчаване на правителствената политика на предпазливи разходи и реформи.

Министърът също така похвали парламента, който вчера прие закон, позволяващ продажбата на проблемни заеми.

Международните кредитори отпуснаха на Кипър спасителен заем през март 2013 г., условията по който предвиждаха изземане на част от негарантираните депозити в двете най-големи банки на страната, както и консолидация на банковия сектор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още