IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дейселблум: Гърция ще излезе на пазарите през 2018 г.

За "подстрижка" на дълга обаче сега няма голяма подкрепа в еврозоната, смята председателят на Еврогрупата

16:40 | 17.01.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Председателят на Еврогрупата е оптимист, че Гърция ще излезе на пазарите през 2018 г., съобщава гръцкото издание "Имерисия".

„Нещата с Гърция вървят добре“, казва Йерун Дейселблум в интервю за фламандски вестник, като подчертава, че през последните месеци страната е регистрирала възходящи темпове на растеж.

Йерун Дейселблум определя като "постижима" целта Гърция да излезе на пазарите през следващата година. Целта е през 2018 г. Гърция да може да стъпи отново на собствените си крака и да съумее да вземе пари на заем от пазарите. Нещо подобно е постижимо, казва ръководителят на Еврогрупата и допълва, че задълженията на Гърция по взетите от нея кредити в следващите години ще са ограничени.

Запитан дали е необходима "подстрижка" на гръцкия дълг, Дейселблум посочва, че вече е имало едно облекчаване на този дълг, което е включвало намаляване на лихвите и разсрочване на падежите.

"За "подстрижка" на дълга обаче, сега няма голяма подкрепа в еврозоната", казва още Дейселблум, като припомня, че дълговете са били натрупани, след като гърците са влезли в еврозоната и са живеели над възможностите си, а голяма част от доходите им са дошли от заеми, които не са могли да погасят.

БТА

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още