IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Япония планира увеличение на данъците заради земетресението

Управляващата партия предвижда мерки за увеличаване на държавните приходи с 9,2 трлн. йени и продажба на държавни активи за още 2 трлн. йени

10:18 | 28.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
Япония планира увеличение на данъците заради земетресението

Управляващата в Япония Демократическа партия планира нови мерки за подкрепа на бюджета след опустошителното земетресение и вълните цунами, които удариха страната през март, пише BBC.

Намерението на управляващите е да бъдат увеличени някои данъци, благодарение на което в хазната да влязат допълнително 9,2 трлн. йени. Освен това се очаква и продажбата на държавни активи за още 2 трлн. йени.

Увеличението на данъците ще засегне подоходните и корпоративни ставки, данъците върху недвижимата собственост и тютюневия сектор.

Предложението е корпоративните данъци да бъдат повишени през следващия април за срок от три години, а при физическите лица се предлага новите ставки да влязат в сила от януари 2013 година за срок от десет години.

За да влязат в сила, мерките трябва да бъдат одобрени от опозицията, което ще се случи след консултации, започващи съвсем скоро, допълва ВВС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още