IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Starbucks сключи джойнт венчър с китайската Ai Ni

Веригата ще купува кафе от провинция Юннан, с което ще зарежда обектите си в целия свят

21:26 | 06.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
Starbucks сключи джойнт венчър с китайската  Ai Ni

Американската кафе верига Starbucks основа смесено дружество с китайска компания. Джойнт-венчърът с концерна Ai Ni ще купува и преработва кафе на зърна от провинция Юннан, заяви директорът на Starbucks за Китай Уанг Дзинлонг пред държавната агенция Xinhua. С кафето трябва да бъдат снабдени обекти на Starbucks в целия свят.

В момента Starbucks има в Китай 500 филиала, но планира през следващите няколко години да открие още 1000. Компанията оценява почитателите на кафе в страната, за която се счита, че предпочита чай, на 200 до 250 млн. души. В края на 2010 г. Starbucks вече обяви, че ще основе ферма за кафе в провинцията.

В края на януари пък стана ясно, че веригата ще открие първия си обект в Индия до август. Стъпването на местния пазар ще бъде в партньорство с производителя на чай и безалкохолни напитки Tata Global Beverages, част от конгломерата Tata Group. До края на годината се очаква компанията да има 50 нови филиали на територията на цялата страна. Въпреки че индийците са познати като ценители на чая, вкусът на кафе става все по-любим. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:30 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още