IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesco се насочва към индийския пазар

Компанията може да стане първият глобален търговец на дребно на местния пазар, след като страната облекчи правилата за чужди инвестиции в сектора

09:55 | 18.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Tesco се насочва към индийския пазар

Британската компания за продажба на хранителни стоки Tesco е подала молба за отварянето на мултибранд магазини в Индия, съобщава BBC , позовавайки се на информация от Tesco и индийските власти.

Фирмата е подала документи в Борда за насърчаване на чуждестранните инвестиции в Индия и планира да инвестира 110 млн. долара в новото си начинание.

С този ход Tesco става първият глобален търговец на дребно, който се опитва да влезе на индийския пазар, след като страната облекчи правилата за чужди инвестиции в търговията на дребно.

Ако заявката на Tesco бъде одобрена, компанията ще започне работа в партньорство с индийската Tata group.
Желанието на Tesco да стъпи на индийския пазар е вид облекчение за правителството, защото е първото подобно заявление, откакто правилата за чуждестранните инвестиции бяха облекчени.

„Ние приветстваме решението на Tesco да инвестира в Индия“, заяви министърът на търговията Ананд Шарма.

Той увери, че страната ще осигури на компанията необходимата подкрепа. Tesco планира да отвори магазини в Карнатака и Махаращра, а според Шарма това може да е ново начало за търговията на дребно в страната.

„Сигурен съм, че други световни лидери също ще помислят за инвестиции в Индия“, подчерта министърът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още