fallback

Tesco се насочва към индийския пазар

Компанията може да стане първият глобален търговец на дребно на местния пазар, след като страната облекчи правилата за чужди инвестиции в сектора

09:55 | 18.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Британската компания за продажба на хранителни стоки Tesco е подала молба за отварянето на мултибранд магазини в Индия, съобщава BBC , позовавайки се на информация от Tesco и индийските власти.

Фирмата е подала документи в Борда за насърчаване на чуждестранните инвестиции в Индия и планира да инвестира 110 млн. долара в новото си начинание.

С този ход Tesco става първият глобален търговец на дребно, който се опитва да влезе на индийския пазар, след като страната облекчи правилата за чужди инвестиции в търговията на дребно.

Ако заявката на Tesco бъде одобрена, компанията ще започне работа в партньорство с индийската Tata group. Желанието на Tesco да стъпи на индийския пазар е вид облекчение за правителството, защото е първото подобно заявление, откакто правилата за чуждестранните инвестиции бяха облекчени.

„Ние приветстваме решението на Tesco да инвестира в Индия“, заяви министърът на търговията Ананд Шарма.

Той увери, че страната ще осигури на компанията необходимата подкрепа. Tesco планира да отвори магазини в Карнатака и Махаращра, а според Шарма това може да е ново начало за търговията на дребно в страната.

„Сигурен съм, че други световни лидери също ще помислят за инвестиции в Индия“, подчерта министърът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:11 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Азия виж още