fallback

Открити са останките от полет QZ8501 на AirAsia

Скърбя за смъртта на пътниците, писа в Twitter изпълнителният директор на авиокомпанията Тони Фернандес

11:57 | 30.12.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

След три дни интензивно търсене индонезийските власти, разследващи изчезването на полет QZ8501 на нискотарифната компания AirAsia, съобщиха за десетина плаващи отломки и тяло в зоната за търсене на изчезналия самолет в Яванско море, в близост до остров Калимантан.

Съществува 95% вероятност останките да са на изчезналия в неделя от радарите самолет, предава CNN. Властите потвърдиха днес на специална пресконференция, излъчена на живо по телевизията в Индонезия, която остави в шок близките на пасажерите, че забелязаните нови отломки, сред които самолетна врата и спасителни жилетки, са от изчезналия самолет. Малко по-късно и изпълнителният директор на авиокомпанията Тони Фернандес написа в Twitter, че скърби за смъртта на пътниците и изразява съболезнованията си към техните близки.

Припомняме, че самолетът изчезна на път от Индонезия за Сингапур, а последното повикване от пилотската кабина е било молба за отклонение от маршрута заради лоши метеорологични условия. Самолетът обаче изчезва от радарите, преди да е получен отговор. В търсенето на останките от самолета участват 30 кораба, 15 самолета и 7 хеликоптера на Малайзия, Сингапур, САЩ, Австралия, Китай, Южна Корея, Тайланд и Франция. AirAsia е малайзийска нискотарифна авиокомпания със седaлище в Куала Лумпур. Тя изпълнява полети до 100 дестинации в 22 държави. Инцидентът с нейния самолет идва в края на една кошмарна година за другата голяма авиокомпания в Малайзия – националният превозвач Malaysia airlines.

 

My heart is filled with sadness for all the families involved in QZ 8501. On behalf of AirAsia my condolences ... http://t.co/OJGobL93cR

— Tony Fernandes (@tonyfernandes) December 30, 2014
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:37 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Азия виж още