IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Открити са останките от полет QZ8501 на AirAsia

Скърбя за смъртта на пътниците, писа в Twitter изпълнителният директор на авиокомпанията Тони Фернандес

11:57 | 30.12.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Открити са останките от полет QZ8501 на AirAsia

След три дни интензивно търсене индонезийските власти, разследващи изчезването на полет QZ8501 на нискотарифната компания AirAsia, съобщиха за десетина плаващи отломки и тяло в зоната за търсене на изчезналия самолет в Яванско море, в близост до остров Калимантан.

Съществува 95% вероятност останките да са на изчезналия в неделя от радарите самолет, предава CNN.

Властите потвърдиха днес на специална пресконференция, излъчена на живо по телевизията в Индонезия, която остави в шок близките на пасажерите, че забелязаните нови отломки, сред които самолетна врата и спасителни жилетки, са от изчезналия самолет.

Малко по-късно и изпълнителният директор на авиокомпанията Тони Фернандес написа в Twitter, че скърби за смъртта на пътниците и изразява съболезнованията си към техните близки.

Припомняме, че самолетът изчезна на път от Индонезия за Сингапур, а последното повикване от пилотската кабина е било молба за отклонение от маршрута заради лоши метеорологични условия. Самолетът обаче изчезва от радарите, преди да е получен отговор.

В търсенето на останките от самолета участват 30 кораба, 15 самолета и 7 хеликоптера на Малайзия, Сингапур, САЩ, Австралия, Китай, Южна Корея, Тайланд и Франция.

AirAsia е малайзийска нискотарифна авиокомпания със седaлище в Куала Лумпур. Тя изпълнява полети до 100 дестинации в 22 държави. Инцидентът с нейния самолет идва в края на една кошмарна година за другата голяма авиокомпания в Малайзия – националният превозвач Malaysia airlines.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
ABBA
преди 9 години
Да, ама по друг начин.... Може да видим отново абсолютно същия самолет с 1 знак разкика в обозначение свален над... Украйна!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
Jorkata
преди 9 години
Дали пак ще обвинят руснаците?...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още