IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ким: Не искам децата ми да носят бремето на ядрените оръжия

Според бивш агент на ЦРУ така севернокорейският лидер е затвърдил намерението си да работи за премахване на ядрените ракети от полуострова

19:07 | 23.02.19 г. 29
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Ким Чен Ун по време на посещението си в Китай през януари <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Ким Чен Ун по време на посещението си в Китай през януари Снимка: Ройтерс

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е заявил на американския държавен секретар Майк Помпейо, че не иска неговите деца да живеят с бремето на ядрените оръжия. Това съобщава бившият служител на ЦРУ Андрю Ким, който е запознат с преговорите на високо равнище по време на лекция в Станфордския университет, цитиран от Ройтерс.

Ким Чен Ун е направил рядко личното изказване по време на посещението на Помпейо в Пхенян през април миналата година преди историческата първа среща между севернокорейския лидер и американския президент Доналд Тръмп в Сингапур.

„Аз съм баща и съпруг. И аз имам деца“, е отговорил Ким Чен Ун по думите на бившия служител на ЦРУ на въпроса на Помпейо дали е готов да сложи край на ядрената програма на своята страна.

„И неискам децата ми да носят през целия си живот на своите гърбове ядреното оръжие“, цитира Андрю Ким отново думите на севернокорейския лидер.

Преди да се пенсионира от ЦРУ Ким създава агенцията Корейски център за мисии и придружава Помпейо, който по това време е директор на ЦРУ, в Пхенян.

По време на срещата на върха в Сингапур Ким и Тръмп обещаха да работят за мир между двете държави, както и за премахването на ядреното оръжие от корейския полуостров.

Но оттогава насам не е постигнат значителен напредък, като двамата лидери се очаква да се срещнат отново в Ханой, Виетнам на 27-28 февруари. Очаква се разговорите им да са фокусирани основно върху това какви конкретни стъпки може да предприеме Пхенян за премахване на ядреното си оръжие и в замяна на какви отстъпки от страна на Вашингтон.

Според Андрю Ким севернокорейският лидер е изразил силното си желание да подобри отношенията си със САЩ като начин за изграждане на доверие между страните, което според него е необходимо за прекратяване на ядрената програма.

В събота Ким Чен Ун напусна Пхенян с влак напът за Виетнам, съобщи руската информационна агенция ТАСС, позовавайки се на севернокорейски източник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

19
rate up comment 2 rate down comment 3
majnata
преди 5 години
Да бе , колкото станаха излишни в Германия след обединяването и ...НАТО се разшири до границите на Русия ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 3 rate down comment 0
bgMan
преди 5 години
Не можах да разбера русофилите защо са против промяната в политиката на Ким Чен Ун?Ами ако това наистина създаде предпоставки до успокояването на обстановката там и до обединението на двете Кореи след това американците ще станат излишните и ще трябва да си се прибират обратно вкъщи. Какво по-хубаво от това?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 0 rate down comment 3
Sakamano
преди 5 години
По темата: Като не искаш децата ти да носят бремето на ядрените оръжия, престани да разработваш такива и унищожи тези които вече имаш.Към трола ABBA: Дай пример за една държава от ОНД, която е по-добре от най-бедната държава в ЕС. Ще ти подскажа - няма такава. Дори без да изключваме Русия, което е срамота предвид природните ресурси с които разполага.ABBA, придържай се към опорките. Те са измислени от интелигентни хора и поне малко от малко звучат правдоподобно. А на твоите импровизации всички се смеят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 9 rate down comment 3
Eon
преди 5 години
Егати, 15 коментара и нито един по темата. Вървете се плюйте някъде другаде бе.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 7 rate down comment 6
ABBA
преди 5 години
И понеже това за теб е ОК, ти също си част от тоя геноцид над нормалният български народ.Защото за теб това е нормално....Спете спокойно деца!Не се вълбувайте,жабите като им вдигат с 1 градус водата бавно и полека (за няколко века)не разбират кога биват сварени. "Правилно" сварени.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 8 rate down comment 4
ABBA
преди 5 години
А защо бе "българофили" България, бидейки по всички критерии американска колония стремглаво се движи към пропастта?И вие безучастно си гледате от страни и си зобате пуканки!Какво каза Путин пред Федералното събрание:Толкова и толкова милиона бедни - да ги няма.Без работа със заем - държавата помага!Младо семейство с повече деца: по-малко данъци, помагаме за ипотека.Държавата всячески да подпомага семейства с 3 и повече деца!Вие какво? Вашите "правилни" българи какво?Седят и гледат безучастно как нацията умира и бяга от тук.Сбъркани са ви понятията и не само!Имаш ли идея каква младеж расте?Бездарна, надута, с високо самочувствие, не знаеща и неможеща - и малко на брой, изключая ссиганчетата (много на брой).Това е кактаствофа, за която "правилният" българин мисли, че е ОК.Но така е: това за англосаксонската цивилизация е ОК.Но за изконната българска - смърт!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 10 rate down comment 8
creepazoid
преди 5 години
Ти по-добре си сложи снимка на Путин с Ердоган и тогава говори кой е туркофил. Не ви знам какви русофили сте - един истински русофил едва ли ще се занимава само с плюене на всичко неруско - точно обратното. Вие не сте нищо друго освен едни БЪЛГАРОФОБИ! Ние, обикновените българи не мразим руснаците, но БЪЛГАРОФОБИ като вас, които не пропускат случай да плюят всичко българско, трябва да бъдат въдворени своевременно в съответните здравни заведения.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 13 rate down comment 8
korn
преди 5 години
Вие русофилите така виждате света, опростено.Русофил,русофоб,американофил,американофоб,туркофил.Няма как да си българин.Това е може би защото вие русофилите нямате родина..Не сте българи, но не сте и руснаци.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 8 rate down comment 8
korn
преди 5 години
Българина може да плюе по която си държава иска.Българина е свободен човек.За тази свобода са се борили много българи.България е създадена преди Русия и много преди САЩ.Българин е дал на американците компютара,българин е дал на руснаците християнството.Така че недей казва на българина кво може и не може.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 14 rate down comment 10
ABBA
преди 5 години
Във всеки русофоб дреме малък или голям туркофил.Нищо лично, просто геополитика.Тя е просто нещо, но не е за прости хора.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още