IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Производителят на Барби Mattel с ръст на печалбата за третото тримесечие

Положителният резултат на компанията се повишава повече от очакваното, продажбите също се увеличават

16:34 | 15.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Производителят на Барби Mattel с ръст на печалбата за третото тримесечие

Компанията, която произвежда световноизвестните кукли Барби – Mattel, отчете по-добри от очакваните резултати. С основна заслуга за това са новите продуктови линии от играчки на компанията, заради които се очаква в Коледния сезон да бъдат постигнати силни резултати.

Печалбата на Mattel за третото тримесечие е 283,3 млн. долара, или 77 цента на акция, след като за същия период на миналата година печалбата беше 229,8 млн. долара, или 63 цента на акция. Предварителните очаквания на анализаторите бяха за печалба от 76 цента на акция.

„В навечерието на Коледния сезон сме в очакване на солидни приходи и продажби заради новите попълнения в портфейла ни“, посочва изпълнителният директор на Mattel Робърт Екърт, цитиран от CNBC.

Продажбите на Mattel са се увеличили с 2 на сто до 1,83 млрд. долара, като на вътрешния пазар е постигнат ръст от 3 на сто, а на международния – от още 2 на сто. Това обаче се оказа под очакванията на пазара, които бяха за 1,94 млрд. долара приходи от продажби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още