IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай се готви за дуел със САЩ на срещата на Г-20

С цялото ми уважение, но американската валутна политика е безсмислена, коментира финансовият министър на Германия

22:18 | 05.11.10 г. 3
Автор - снимка
Създател
Китай се готви за дуел със САЩ на срещата на Г-20

Китай рязко отхвърли американското предложение за решаването на проблема с глобалните икономически дисбаланси, с което затвърди очакванията за остър сблъсък на срещата на Г-20 следващата седмица в Сеул, пише Financial Times.

Високопоставен китайски дипломат заяви днес, че плановете на САЩ, за налагане на ограничения за излишъците и дефицитите по текущата сметка до 4% от брутния вътрешен продукт на съответната страна, напомнят на „плановите икономики“ от дните на социализма.

„Според нас разговори за поставяне на ограничения на баланса по текущата сметка нямат никакъв смисъл“, допълва той. „Ако погледнете световната икономика има много други проблеми, които заслужават много повече внимание, като например въпросът за вливането на ликвидност“.

Опозицията на Китай срещу американското предложение, рефлектира нарастващите протести на все по-голям брой правителства по цял свят, срещу обявения от Федералния резерв план за вливане на ликвидност за допълнителни 600 млрд. долара.

Официални лица от Китай, Германия и Южна Африка подчертаха, че политиката на Фед ще причини нестабилност на световните валутни пазари.

„С цялото ми уважение, но американската (валутна) политика е безсмислена“, казва Волфганг Шойбле, финансов министър на Германия. „Не, че американците вече не са влели достатъчно ликвидност на пазара. Това което правят сега, няма да реши проблемите им“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:10 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 2
aristotel
преди 13 години
Купих си принтер. После като го впрегнах печата ли печата парички като слагам лика си вместо ония смешниХА-мериканци и отивам в кварталната бакалия и мацката вика ОК ще ти намаля дълга с 2 лева щото тея са доста удобни за тоалетна хартия хем са ароматизирани хем оцветяват дупето. ТАКА приключи моят опит да печатам парички :-)) США са прави щом се намират БАЛЪЦИ да им купуват цветните хартишки то те ще печатат пък после ами ще си сложат чернокожа жена и то МЮСУЛМАНКА с лек реверанс към арабските държави и за да подчертаят все по голямата роля на жените, обърканите сексуални направления, расовите измислици и т.н. БЕЛИТЕ човечета ще са новите роби на черни и жълти. СОРИ но това е истината белите стават вси по-малко и по-малко за сметка на черната раса и азиатците. след 50 г. ще ни отделят северните райони и там да си живуркаме жалко за ескимосите :-)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
ПИЧ
преди 13 години
Стигнахме и дотам, Китай да брани световната икономическа стабилност и стабилност на парите , а САЩ да печатат пари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
no-credit
преди 13 години
Светът срещу САЩ - гонгът удари, рунд първи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още