IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските банки предупредиха за катастрофалните последици при фалит на САЩ

Писмото до Белия дом и Капитолия е подписано от JPMorgan Chase, Goldman Sachs, Bank of America Corp., Citigroup Inc. и други финансови институции

20:41 | 28.07.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
Щатските банки предупредиха за катастрофалните последици при фалит на САЩ

Ръководителите на най-големите американски банки и финансови институции призоваха администрацията на САЩ и Конгреса да постигнат споразумение за вдигане на тавана на държавния дълг и да вземат мерки за намаляване на бюджетния дефицит, съобщава Ройтерс.

Както се посочва в отворено писмо, изпратено до Белия дом и Капитолия, ако Вашингтон бездейства, последиците за страната ще бъдат много сериозни.

Писмото е подписано от генералните директори на компании като JPMorgan Chase, Goldman Sachs, президента на Bank of America Corp. и изпълнителния директор на Citigroup Inc.

Авторите на документа подчертават, че трябва да бъде постигнато споразумение за повишаване на лимита на държавния дълг до края на седмицата, за да се избегне катастрофа на американския пазар. "Фалит на страната ни по дълговите задължения или понижаване на американския кредитен рейтинг ще нанесе силен удар върху бизнеса и доверието на инвеститорите", се посочва в писмото.

Белият дом днес изрази увереност, че ще бъде постигнат компромис по вдигане на дълговия таван и намаляване на дефицита, пише Ройтерс, като се позова на говорителя на Джей Карни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
0pk
преди 12 години
Ако не вдигнели дълга, значи бездействали :)Не може да водиш военни операции по цял свят на кредит, без да имаш пряка файда от това. Ей затова им е висок кредитния рейтинг. Щото който изкарва пари от техните "завоевания", после им ги дава като кредит. Само дето това не може да продължи вечно =)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 2
Pyramid
преди 12 години
Изразил той, ама не е сигурен. Освен това, как така никакви ги нямаше, докато се бъркаше кашата, а сега-пак да ги измъкват за сметка на останалия свят - егати несправедливостта. Не им го желая но, ще трябва да си понесат последиците - иначе, какво става? Един да ***, друг да мете? Всяко нещо си има граници.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още