IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Morgan Stanley за четвъртото тримесечие надмина очакванията

Съживяването на инвестиционното банкиране и управлението на активи са допринесли най-много за финансовия резултат

18:01 | 18.01.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Morgan Stanley излезе на печалба за четвъртото тримесечие на миналата година. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Morgan Stanley излезе на печалба за четвъртото тримесечие на миналата година. Снимка: Ройтерс

Печалбата на Morgan Stanley за четвъртото тримесечие на миналата година надвиши очакванията на анализаторите благодарение на съживяването на инвестиционното банкиране и управлението на активи, съобщи New York Times.

За последните три месеца на миналата година финансовият гигант е реализирал положителен резултат в размер на 481 млн. долара, или 25 цента на акция, докато по същото време на миналата година беше отчетена загуба от 15 цента на акция.

Печалбата на банката обаче остава под натиска на инвестициите в инструменти с фиксирана доходност. Ако се изключи тяхното влияние върху финансовия резултат, печалбата би била 45 цента на акция, отбелязва изданието.

За цялата 2012 г. приходите на банката са спаднали с 19% до 26,1 млрд. долара. За сравнение, Goldman Sachs съобщи за 19-процентен ръст на приходите.

Заради свиването на постъпленията Morgan Stanley делът на разходите за заплати и компенсации се е повишил. През миналата година за тази цел са били отделени 60% от приходите, докато през 2011 г. компенсациите глътнаха 51% от постъпленията.

Това може и да предизвика учудване на Wall Street, тъй като през 2010 г., когато 62% от постъпленията отидоха за заплати и компенсации, ръководството подчерта, че тези разходи са исторически високи и по принцип не бива да надвишават 50 на сто от приходите.

Главният изпълнителен директор на финансовата институция Джеймс Горман подчерта, че банката е стигнала крайгълния камък в изпълнението на стратегията за преструктуриране. „Компанията е на път да възстанови възвръщаемостта, която е обещала на акционерите“, коментира той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:32 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още