fallback

Белия дом също може да усети удара от съкращаването на разходите

Предвиждаме значително нарушаване на нашите операции и мисии, които могат да включват принудително излизане в отпуск, обяви представител на Белия дом

17:13 | 21.02.13 г. 1

В поредно злокобно за американците предупреждение за последиците от автоматичното съкращаване на разходите в страната представител на администрацията на президента Барак Обама заяви, че дори дейността в Белия дом няма да бъде пощадена, съобщи Ройтерс.

„Изпълнителната служба на президента е обект на съкращенията и ние предвиждаме значително нарушаване на нашите операции и мисии, които могат да включват принудително излизане в отпуск“,  е казал източникът на Ройтерс, без да посочи повече подробности.

Обама вече многократно предупреди за въздействието на автоматичното съкращаване на федералните разходи на стойност 85 млрд. долара, влизащо в сила от 1 март.

От Белия дом говорят за възможни съкращения на широк кръг федерални служители като персонал по поддръжката, учители в предучилищното обучение и инспектори на хранителни стоки, за да илюстрират въздействието на съкращаването на разходите и да упражнят въздействие върху мнозинството на Републиканската партия в Камарата на представителите на американския Конгрес за преговори с цел избягване влизането на мярката в сила.

Някои анализатори обаче смятат, че опасенията са преувеличени и очакват малко видими признаци за съкращения от 1 март.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:49 | 13.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още