fallback

Нов пожар на борда на Boeing 787 Dreamliner

Разследващите на летище Хийтроу се надяват проблемът да не е отново в акумулаторите, което спря модела от полети за три месеца по-рано през годината

12:58 | 13.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Днес продължава разследването на снощния пожар на борда на Boeing 787 Dreamliner на етиопските авиолинии на лондонското летище Хийтроу. По време на пожара в самолета не е имало пътници.

От авиокомпанията са забелязали да излиза дим от самолета, след като той е бил паркиран на летището за повече от осем часа. Няколко авиационни експерти предположиха, че огънят е възникнал на известно разстояние от двата акумулатора. 

Полетите вече са възстановени, след като графикът на летището беше разстроен, като пистите останаха затворени за час и половина, а някои полети закъсняха с над шест часа, съобщава ВВС.

Разследващите се надяват проблемът да не е отново в акумулаторите, което беше причината всички машини от модела да бъдат свалени от полет за три месеца по-рано през годината.

Същевременно от Thomson Airways заявиха, че един от техните самолети Dreamliner, пътуващ за Флорида, се е върнал в Манчестър като предпазна мярка, след като е “претърпял технически проблем”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:28 | 11.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още