IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов пожар на борда на Boeing 787 Dreamliner

Разследващите на летище Хийтроу се надяват проблемът да не е отново в акумулаторите, което спря модела от полети за три месеца по-рано през годината

12:58 | 13.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Нов пожар на борда на Boeing 787 Dreamliner

Днес продължава разследването на снощния пожар на борда на Boeing 787 Dreamliner на етиопските авиолинии на лондонското летище Хийтроу. По време на пожара в самолета не е имало пътници.

От авиокомпанията са забелязали да излиза дим от самолета, след като той е бил паркиран на летището за повече от осем часа. Няколко авиационни експерти предположиха, че огънят е възникнал на известно разстояние от двата акумулатора. 

Полетите вече са възстановени, след като графикът на летището беше разстроен, като пистите останаха затворени за час и половина, а някои полети закъсняха с над шест часа, съобщава ВВС.

Разследващите се надяват проблемът да не е отново в акумулаторите, което беше причината всички машини от модела да бъдат свалени от полет за три месеца по-рано през годината.

Същевременно от Thomson Airways заявиха, че един от техните самолети Dreamliner, пътуващ за Флорида, се е върнал в Манчестър като предпазна мярка, след като е “претърпял технически проблем”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:28 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още