fallback

SEC одобри придобиването на NYSE Euronext от IntercontinentalExchange

Очаква се сделката да бъда приключена окончателно през есента след одобрение на регулаторни органи на няколко държави от еврозоната

10:11 | 19.08.13 г.
Автор - снимка
Редактор

Американската Комисия за ценните книжа и борсите (Securities and Exchange Commission – SEC) одобри в петък продажбата на борсата NYSE Euronext на конкурента ѝ IntercontinentalExchange за сумата от 8 млрд. долара, се посочва в нейно съобщение, цитирано от ИТАР-ТАСС.

От комисията посочват, че извършеният анализ на сделката не е разкрил каквито и да било нередности. До същия извод през юни стигнаха и експерти на Европейската комисия, но придобиването предстои да бъде одобрено от регулаторните органи на отделни държави-членки на еврозоната.

Базираната в Атланта IntercontinentalExchange обяви намеренията си за придобиване на NYSE Euronext през декември 2012 г. Според разчетите на компанията-купувач сделката ще доведе до създаването на най-големия борсов оператор в света, предоставящ широк спектър от услуги.

В активите на NYSE Euronext освен Нюйоркската фондова борса влизат и европейската платформа Euronext за търговия с акции в Холандия, Белгия, Португалия и Франция, както и платформата за търговия с ценни книжа под наименованието  NYSE Liffe.

Очаква се сделката да бъда приключена окончателно през есента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:24 | 09.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още