IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

SEC одобри придобиването на NYSE Euronext от IntercontinentalExchange

Очаква се сделката да бъда приключена окончателно през есента след одобрение на регулаторни органи на няколко държави от еврозоната

10:11 | 19.08.13 г.
Автор - снимка
Редактор
SEC одобри придобиването на NYSE Euronext от IntercontinentalExchange

Американската Комисия за ценните книжа и борсите (Securities and Exchange Commission – SEC) одобри в петък продажбата на борсата NYSE Euronext на конкурента ѝ IntercontinentalExchange за сумата от 8 млрд. долара, се посочва в нейно съобщение, цитирано от ИТАР-ТАСС.

От комисията посочват, че извършеният анализ на сделката не е разкрил каквито и да било нередности. До същия извод през юни стигнаха и експерти на Европейската комисия, но придобиването предстои да бъде одобрено от регулаторните органи на отделни държави-членки на еврозоната.

Базираната в Атланта IntercontinentalExchange обяви намеренията си за придобиване на NYSE Euronext през декември 2012 г. Според разчетите на компанията-купувач сделката ще доведе до създаването на най-големия борсов оператор в света, предоставящ широк спектър от услуги.

В активите на NYSE Euronext освен Нюйоркската фондова борса влизат и европейската платформа Euronext за търговия с акции в Холандия, Белгия, Португалия и Франция, както и платформата за търговия с ценни книжа под наименованието  NYSE Liffe.

Очаква се сделката да бъда приключена окончателно през есента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:24 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още