IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bank of America: Най-сериозният риск за световната икономика е Китай

Инвеститорите остават оптимистично настроени по отношение на Европа и САЩ

10:47 | 19.02.14 г. 12
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Bank of America: Най-сериозният риск за световната икономика е Китай

Притесненията за икономическата ефективност на Китай са се повишили през февруари и все по-малко инвеститори очакват засилване на световната икономика през следващата година, показа последното проучване на Bank of America Merrill Lynch (BofA).

Анализът на банката включва мненията на 222 мениджъри на фондове, които управляват активи на обща стойност 591 млрд. долара.

Февруарското проучване показа, че 46 на сто от инвеститорите намират проблемите с кредитирането в Китай и свиването на местното суровинно търсене като най-големият риск за световната икономика. През януари 37% бяха заложили на този отговор, докато в последният месец на 2013 г. равнището бе 26 на сто.

Опасенията на инвеститорите са фокусирани и върху развиващите се пазари, като 29% от пазарните експерти очакват поевтиняване на акциите в нововъзникващите икономики. Процентът е най-високият от април 2001 г., след като през януари бе отчетено ниво от 15 на сто.

Данните показват, че Южна Африка, Малайзия и Бразилия са сред развиващите се пазари, от които фондовете са се облагодетелствали най-малко през втория месец на годината.

Оптимизмът към Европа обаче остава силен. Рекордните 40 на сто от анкетираните са позитивно настроени към перспективите пред Стария континент, което направи доверието в региона най-силното в последната половин година.

В допълнение, инвеститорите също така остават оптимистично настроени по отношение на САЩ, като 11% очакват увеличение на цените на активите. Месец по-рано равнището бе 5 на сто.

"Инвеститорите остават бичи настроени към развитите пазари, в частност Европа. Предупреждаваме обаче, че текущите оценки за Стария континент са напълно в унисон с прогнозирания икономически растеж в региона", заяви европейският инвестиционен стратег Джон Билтън.

Що се отнася до глобалната икономика, 56% от анкетираните очакват тя да се засили през следващите 12 месеца, което е спад от 75-те процента през януари.

Повече за капиталовите пазари вижте в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

11
rate up comment 4 rate down comment 3
michaelis
преди 10 години
ще потънат и ФЕД и те не са вездесъщи, само търпение и в канала един ден да сме живи и здрави да видим, те ФЕД си мислят, че са хванали Господ за шлифера, ама ще видим ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 4 rate down comment 1
iivanoff
преди 10 години
наблюдаваш процес, който се дерижира не от свободата на Китай да избира/решава, а от ФЕД!! - изтегляне на паричните стимули в САЩ ... - ФЕД цели да оскъпи заемите и да забави ръста на БВП на САЩ.Ето ти пример на тази манипулация: М. Драги (2012г) обещава да започне да изкупува книжа на закъсали държави, което понижи доходността на испанските облигации с 250 пункта, без да се изкупи нито една облигация.Наблюдаваш естествена смяна на баланса в ущърб на САЩ, НО НЕ провокирано от Китай - затова ти казах, че манипулацията "който не скача е червен" - или упростяването на изходите до 2 (или САЩ или Китай) е манипулация, целяща да отклони вниманието от 3-тия (ФЕД) - намекнах ти че той е този който дерижира и 2-те страни! Тази манипулация не съм я измислил АЗ разбира се и се казва "Фалшива дилема - ограничаване на набор от възможности до само две"!! - Тази заблуда се използва, за да се опрости континиум от вариация до само две възможности, за да се прикрият останалите...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 1 rate down comment 4
michaelis
преди 10 години
ше го видим, квот такова ..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 5 rate down comment 2
iivanoff
преди 10 години
Ха, Ха ...Младежо! Ами аз ти казвам същото ама не можеш ли да го видиш??Въпроса е кой я дърпа... и ти пак не ме разбра.... - излез от ограничаващото разделение и ще ти светне ;))))))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 3 rate down comment 5
michaelis
преди 10 години
Колкото и да играят комбина за да ни определят НАС, всеки рано или късно си дърпа към чергата младеж, не знам как ще сме под китайско владичество не съм бил никога, под американско го виждам какво е, но ще има промени за добро или зло ... ако жълтурите съумеят да поемат влака
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 8 rate down comment 2
iivanoff
преди 10 години
Значи ако не е едното е другото! - а супер манипулативния принцип "който не скача е червен" не ти ли подсказва нещо :))))))) - > а третия вариант къде го изпусна????? - а не се ли сещаш, че това разделение и привидно противопоставяне е само заради ВАС? - така да Ви оправят по-качествено и обяснително! - понеже си толкова категоричен, че не го и допускаш даже, аз не искам да продължавам!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 5
michaelis
преди 10 години
еми колега народа явно го разбира по друг начин гледаш ли колко минуси са ни начаткали глупаците :))) ми да слугуват на евреите тогаз кат искат американски кръвопийци .... а китайците станат ли водещи в света не знам колко добре ще е, но на Израел нема да им е добре и ще видим как изведнъж вече атентати и пропаганди към тях няма да има и т.н. ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 7
albobo76
преди 10 години
Китай е основната заплаха за Американската хегемония в света и вече не е приятел. Отсега нататък ще чуваме все по-често колко са "лоши" Китайците.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 8
supertrader
преди 10 години
Те направиха Китай такъв какъвто е в момента - трябва да се налеят там 10 долара, за да изкарат стока за 1 долар и това продължи с години..сега ги боли че ще загубят парите инвестирани там. Това е събитие, което отдавна се случи и трябваше да го няма това стимулиране с бондове и парите да отиват в Китай, за да не дръпнела назад икономиката там и да загубят инвеститиите си янките.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 9
michaelis
преди 10 години
Е добре де докато Китайците им купуваха въдушните американски бондове и получаваха за тях напечатани пари, не бяха заплаха. Сега гледам на жълтурите им писнало да купуват нещо, което няма стойност и да получават принтирана хартия и изведнъж заплаха станаха. Според мен всички тряя да спрат да им дават пари на тея нещастници американците да ги видим колко са силни с техния смрадлив долар ... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още