IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тримесечната печалба на General Electric от индустриална дейност расте с 5%

Конгломератът изгуби 1,36 млрд. долара през второто тримесечие

16:52 | 17.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Тримесечната печалба на General Electric Co. от индустриална дейност расте с 5% на годишна база, след като по-силното представяне на подразделението за електроенергия засенчи слабите резултати на петролния сегмент. Освен това компанията повиши прогнозата си за промишления си бизнес през 2015 г., пише Ройтерс.

Печалбата на конгломерата от промишлена дейност се повишава с 11%, изключвайки ефектите от валутните колебания и сключените сделки. Инвеститорите следят зорко представянето на GE в индустриалния сектор, след като компанията се оттегли от финансовите услуги.

GE изгуби 1,36 млрд. долара, или 13 цента на акция, през второто тримесечие. Финансовите резултати бяха повлияни от промените, свързани с оттеглянето на GE от финансовия сектор, обявно през април.

Приходите от продажби са нагоре с 1,5% на годишна база до 32,75 млрд. долара.

Продажбите на GE от електрическа и водна дейност, които включват продажби на различни енергийни турбини, нарастват с 8%, докато тези в поделението за петрол и газ намаляват с 15 на сто.

Също като други доставчици към енергийния сектор американският конгломерат е уязвим от резкия срив в цените на петрола, след като клиентите намалиха капиталовите разходи.

GE очаква печалба на една акция от 1,13 долара до 1,20 долара за тази година, като предишната долна граница беше 1,10 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:44 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още